Mediator echtscheiding Doetinchem

Uw deskundige mediator voor uw (echt)scheiding treft u in ons kantoor.
Grootjans Advocaten Doetinchem werkt met een team van vier mensen in het familierecht in Doetinchem. Ons team kent niet alleen de MFN registermediator, gespecialiseerd in het familierecht, ook mediators in de advocatuur. Zo is er voor u altijd de deskundige die u ondersteunt in het proces van een scheiding en bent u verzekerd van kwaliteit.  
 
Komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging) dan informeren wij u hierover eveneens. U kunt in dat geval scheiden tegen beperkte kosten, u betaalt een eigen bijdrage naar rato van het inkomen. 
 
Weet u al dat een een advocaat of mediator nodig heeft, dan kunt u direct telefonisch een afspraak maken. Heeft u vragen, of is uw situatie u nog niet duidelijk, dan bent u ook van harte welkom op één van onze inloopspreekuren.....»». 
 
Wat kenmerkt mediation?
Mediation is een conflictoplossingmethode. Cliënten komen tot oplossing en afspraken in een overlegsituatie waarbij de mediator u ondersteunt in de gespreksvoering, u ook informeert en voor u de afspraken op papier zet. Daarnaast wordt de procedure bij de rechtbank, waar nodig, voor u geregeld. 
 
De belangrijkste kenmerken:
Alles wat tijdens een mediation besproken wordt, kan niet in een rechtbankprocedure gebruikt worden, wanneer partijen niet tot overeenstemming zouden komen. Hierdoor is mediation een sterke vorm voor het oplossen van conflicten buiten de rechtspraak om. Oplossingen kunnen gemakkelijk besproken worden. Zo worden intensieve procedures voorkomen.
Bovendien is mediation vrijwillig. Wanneer de mediation niet tot een oplossing lijkt te komen, kunt u aangeven dat de mediation beëindigd wordt. Ook dit maakt dat uzelf de regie in handen houdt. 
 
Bij Grootjans Advocaten treft u in mediation de specialist, die aan alle vereisten van de regelgeving in deze specialisatie voldoet, zowel in de advocatuur, als de MFN register mediator.  
 
Voordelen van mediation:
  • blijvend respect voor elkaar;
  • partijen bespreken het zelf, oplossing directer en sneller;
  • de eigen oplossing is vaak adequaat (en adequater dan een vonnis van een rechter);
  • de kosten zijn gemiddeld lager;
Mediation bij Grootjans Advocaten
Mediations bij Grootjans Advocaten Doetinchem worden verricht in kwesties betreffende:

U vindt hier meer informatie over mediation in het familierecht

Inloopspreekuur iedere werkdag, ook voor mediation.... Ons aanbod » 

Geen mediation mogelijk?
Wilt u geen mediation, of is mediation onmogelijk, dan kunnen onze advocaten u bijstaan in het familierecht
 
 
Bezoekadres:
Prins Hendrikstraat 38
7001 GL Doetinchem
Correspondentieadres:
Postbus 586
7000 AN Doetinchem
Telefoon: 0314 – 34 24 40
Telefax: 0314 – 34 40 21
info@grootjansadvocaten.nl