Mediation

Wat kenmerkt mediation?
Mediation is een vorm van conflictoplossing, waarbij de partijen in overleg tot afspraken en oplossingen komen onder de deskundige leiding van een mediator. Wat tijdens een mediation besproken wordt, kan niet in een rechtbankprocedure gebruikt worden, wanneer partijen niet tot overeenstemming zouden komen. Hierdoor is mediation een sterke vorm voor het oplossen van conflicten buiten de rechtspraak om. Oplossingen kunnen gemakkelijk besproken worden. Zo worden intensieve procedures voorkomen.
 
Bij Grootjans Advocaten Doetinchem kan een mediation ook verricht worden met een toevoeging (via gesubsidieerde rechtsbijstand). Mevr. J. (Janny) Grootjans is voor mediation geaccrediteerd bij de Raad voor Rechtsbijstand. 
 
Bij Grootjans Advocaten treft u in mediation de specialist, die aan alle vereisten van de regelgeving in deze specialisatie voldoet. 
 
U kunt contact opnemen met mevr. J. (Janny) Grootjans, MFN geaccrediteerd mediator, specialist familierecht en arbeidsrecht en mevr. mr. N. (Nienke) van de Gevel, advocaat-mediator familierecht. 
 
Voordelen van mediation:
  • blijvend respect voor elkaar;
  • partijen bespreken het zelf, oplossing directer en sneller;
  • de eigen oplossing is vaak adequaat (en adequater dan een vonnis van een rechter);
  • de kosten zijn gemiddeld lager;
Mediation bij Grootjans Advocaten
Mediations bij Grootjans Advocaten Doetinchem worden verricht in kwesties betreffende:

Inloopspreekuur iedere werkdag, ook voor mediation.... Ons aanbod » 

Geen mediation mogelijk?
Wilt u geen mediation, of is mediation onmogelijk, dan kunnen onze advocaten u bijstaan in het arbeidsrecht bij bijv. ontslag, erfrecht of in het familierecht in bijv. echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek, of een echtscheidingsprocedure via eenzijdige aanvraag ».  
 
 
 
Bezoekadres:
Prins Hendrikstraat 38
7001 GL Doetinchem
Correspondentieadres:
Postbus 586
7000 AN Doetinchem
Telefoon: 0314 – 34 24 40
Telefax: 0314 – 34 40 21
info@grootjansadvocaten.nl